Kategorier
Okategoriserade

Svenskarna köper mer än någonsin!

Den svenska efterfrågan på bostäder i Spanien slog rekord under 2021. Pandemin satte stopp för affärerna under en tid men nu säljs det mer än någonsin. Det blev ett uppdämt behov som exploderade under 2021 då det såldes nästan 3.000 bostäder i Spanien till svenskar.

För 10–15 år sedan var det nästan bara svenskar i pensionsåldern eller strax under som var köpare till fastigheter i Spanien. I dag ser vi en ny grupp, som ligger runt 50 år, och som köper för ett boende under vissa delar av året och vid högtider. Den gruppen har normalt vuxna barn och i många fall också barnbarn, som älskar att hälsa på hos morfar eller farfar och ligga vid poolen eller bada i Medelhavet. Dessa köpare planerar ofta att skaffa en bostad för att på sikt, när de har nått pensionsåldern, komma ner oftare och under tiden använda bostaden för eget bruk och för familj och vänner.

En annan ny grupp av bostadsköpare i Spanien är yngre hushåll och barnfamiljer som väljer att hellre köpa en bostad i Spanien vid Medelhavet än en sommarstuga vid en insjö eller vid Västkusten. En del i denna målgrupp flyttar ner permanent och arbetar på distans och sköter sitt arbete eller sitt företag genom internet och digitala lösningar samt frekventa resor mellan jobbet i Sverige och bostaden i Spanien.